Duurzaamheidsmaand november 2017

Duurzaam Twenterand
HOME  |  Duurzaamheid 2018-2022  |  Duurzaamheidsmaand november 2017

Duurzaamheidsmaand november 2017

logo duurzaam doenDe gemeente Twenterand moet duurzamer worden. Dit is hard nodig. Duurzaamheid vraagt om ver vooruit te kijken, maar ook om nu al te handelen. Samen met inwoners en ondernemers gaat de gemeente Twenterand aan de slag met het verduurzamen van de gemeente. De maand november 2017 stond daarom in het teken van het thema duurzaamheid. Dit hebben we in november 2017 gedaan:

 • Over de Twenterandse Duurzamheidsmaand: Duurzaam DOEN!

  “Duurzaam leven, wonen en werken. Dat is wat we onze inwoners willen bieden. Voor nu en straks, zodat ook onze kinderen en kleinkinderen goed kunnen leven. Net als wij. Dat is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Iedere inwoner of ondernemer in Twenterand kan daaraan bijdragen. Met grote en kleine acties. Een kwestie van doen. Laten we samen Duurzaam DOEN!”

  Lees meer
 • Energieatelier: 1 november 2017

  Hoe wonen, werken en verplaatsen we ons, als we niet langer afhankelijk kunnen zijn van olie, gas en kolen? Doe en denk mee over duurzame energieoplossingen voor de toekomst! Deze dag is er van alles te doen en zien: een quiz, een energiespel van de Universiteit Twente, een 3D-simulatie van een windmolen of zonneveld in de achtertuin. De gemeente verzamelt alle oplossingen, suggesties en ideeën.

  Lees meer
 • Ondernemersbijeenkomst: 9 november 2017

  Ondernemers uit de gemeente komen bij elkaar om samen van gedachten te wisselen over een duurzame toekomst.

 • Gesprek met Twenteranders: 16 november 2017

  Samen met inwoners willen we graag van gedachten wisselen over het verduurzamen van onze gemeente. Doet u mee?

  Lees meer
 • Inspiratiebijeenkomst zwerfvuil: 27 november

  Vrijwilligers die zich in hun buurt inzetten om zwerfvuil op te ruimen of te voorkomen zijn uitgenodigd voor deze inspirerende avond. Zij worden in het zonnetje gezet door wethouder Ben Engberts. Hoogtepunt van de avond is de uitreiking van de Gouden Afvalgrijper door de wethouder aan één van de initiatieven in Twenterand. Ook inwoners die ideeën hebben over de aanpak van zwerfvuil in hun eigen buurt of elders in de gemeente zijn welkom.

  Lees meer
 • Werkbezoek natuurboer Jan Broenink: 30 november 2017

  Natuurboer Jan Broenink heeft een biologisch bedrijf waar gewerkt wordt met het prachtige Oud-Hollandse rund Blaarkop. Met deze Blaarkoppen produceren ze melk en vlees. Daarnaast hebben ze een diervriendelijke varkenshouderij, gewaardeerd met een ster van de Dierenbescherming.

  Lees meer
 • Doe en denk mee samen met uw buren, vrienden en/of bekenden

  Duurzaamheid raakt ons allemaal. Jong of oud. Inwoner of ondernemer. Samen zijn we verantwoordelijk voor een duurzame toekomst. Elk initiatief hoe groot of klein draagt hieraan bij. De gemeente is dan ook benieuwd naar welke goede ideeën er leven in uw straat om duurzamer te DOEN!

  Lees meer
 • Duurzame huizenroute: wooncoach Daan Hartgers zet zijn deur open: 4 november 2017

  Tijdens de duurzame huizenroute zet wooncoach Daan Hartgers de deuren open van zijn duurzame woning in Den Ham. Loop binnen en stel uw vraag over het verduurzamen van uw woning aan Daan en hoor ervaringen uit de eerste hand. Op deze dag zetten in het hele land huiseigenaren van duurzame woningen de deuren van hun woning open.

  Lees meer
 • Duurzaamheidstafel: 9 november 2017

  Met gemeentelijke partners zoals bijvoorbeeld Cogas, Mijande en ROVA gaat de gemeente in gesprek. Hoe kijken zij naar de verduurzaming van onze gemeente?

 • Rondje Rova: 17 november 2017

  Wat gebeurt er met het afval van de inwoners uit de gemeente Twenterand? Altijd al een kijkje willen nemen bij ROVA? 

  Lees meer
 • Duurzaamheidsconferentie: 29 november 2017

  Als afsluiting van de duurzaamheidsmaand wordt de Duurzaamheidsconferentie georganiseerd. Een conferentie om te inspireren....
  Spreker Maurice Beijk, Specialist Duurzaam Bouwen / MVO-ambassadeur bij Unipro bv, vertelt over zijn creatieve out-of-the-box ideeën voor duurzame oplossingen. Zijn motto: Groen = Doen. Een conferentie om samen in gesprek te gaan...

  Lees meer
 • Werkbezoek bij Invia: 4 december 2017

  InVia is een leerwerkbedrijf dat tot doel heeft om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te helpen om stappen te zetten op die arbeidsmarkt. Door passend werk te bieden op ieders eigen niveau en met de juiste begeleiding, komen mensen tot bloei.

  Lees meer